Neem nu contact op!  +31 (0) 228 312 011 • info@lh-techniek.nl

  • Slimme gebouwen met lh-techniek

Energiemonitoring en Analyse

 

 

Energiebesparende oplossingen worden steeds sneller rendabel. De energierekening van gas, water en elektriciteit kan vaak  gereduceerd worden door een beter inzicht in het energiegebruik. Online energiemonitoring geeft inzicht in het gebruik van energie door apparaten, gebouwen en processen. Ook het aandeel van zelf opgewekte energie kan hier in meegenomen worden.  Daarnaast maakt energiemonitoring het mogelijk het energiegebruik te sturen. Hierdoor krijgt u inzicht in het verbruik. Dit is een goede leidraad voor het verder optimaliseren van de verschillende processen. De software biedt ook een mogelijkheid om rapportages te genereren (automatisch of handmatig).

 

EcoStruxure™ Power Monitoring Expert

EcoStruxure™ Power Monitoring Expert is een compleet softwarepakket voor toezicht op toepassingen voor vermogensbeheer. Dit pakket dat in 2017 de prijs 'Product van het jaar' van Plant Engineering heeft gewonnen, verzamelt en ordent data van het elektrische netwerk van uw faciliteit en geeft deze via de intuïtieve webinterface weer als betekenisvolle, bruikbare informatie. Deel informatie met de belangrijkste belanghebbenden of uw volledige organisatie om gedragsveranderingen te stimuleren die u geld kunnen besparen.


Power Monitoring Expert 9.0 is nu verkrijgbaar en bevat verschillende beveiligingsupdates. Aangezien het landschap van cyberdreigingen zich blijft ontwikkelen, biedt Schneider Electric in elke release verbeteringen op het gebied van cyberbeveiliging. Klanten die hun cyberbeveiliging willen verbeteren, moeten een upgrade plannen naar de nieuwste software- of firmware-versies zodra deze verkrijgbaar zijn.

De open architectuur van Power Monitoring Expert ondersteunt de protocollen van de industrienorm en een breed assortiment apparaten van Schneider Electric en andere leveranciers. Gebruik en optimaliseer uw bestaande infrastructuur. Integreer met andere systemen voor energiemanagement en automatisering (bijvoorbeeld SCADA, BAC, DCS of ERP) of webdiensten.

Kenmerken

* Intuïtieve, aanpasbare webclientinterface met meertalige ondersteuning 
* Realtime monitoring met in de fabriek gedefinieerde schermsjablonen voor apparaatdata 
* Geavanceerde en standaard energierapporten voor verbruiksanalyse en kostenbeheer 
* Volledige WAGES-ondersteuning (dashboards, rapporten en schermen) voor alle softwaretools 
* Vooraf gedefinieerd of aangepast alarmbeheer 
* Ondersteuning voor invoermeting  
* Automatische databaseregistratie 
* Volledig compatibel met ION-technologie 
* Ondersteunt PowerLogic ION Enterprise-software en System Manager-migraties

Voordelen

Power Monitoring Expert is een compleet, uitwisselbaar en schaalbaar softwarepakket voor vermogensbeheer waarmee u het volgende kunt doen:

* Operationele efficiëntie verbeteren 
* Energiegerelateerde kosten verlagen 
* Betrouwbaarheid van het elektrische netwerk waarborgen en downtime verminderen 
* Materieelbezetting en de operationele kosten optimaliseren
U hebt ook toegang tot de ondersteuningsdiensten van Schneider Electric voor het ondersteunen, onderhouden, schalen en upgraden van uw Power Monitoring Expert-systeem gedurende de levensduur van de installatie.

Toepassingen

Speciaal ontwikkelde software met de beste vermogensbeheertoepassingen in zijn klasse, die out-of-the-box verkrijgbaar is en voldoet aan de behoeften van de meest kritische faciliteiten.

* Naleving, analyse, alarmering en rapportage van vermogenskwaliteit 
* WAGES-monitoring en -rapportage 
* Vermogensmonitoring en -rapportage in realtime 
* Volgorde van gebeurtenissen (forensisch onderzoek van gebeurtenissen) en analyse van hoofdoorzaken 
* Activaoptimalisering 
* Proactief onderhoud van elektrische apparatuur 
* Toewijzing en facturering van energiekosten 
* Programma's voor energie-efficiëntie 
* Duurzaamheidsmetrieken 
* Meting en verificatie 
* Vraag- en vermogensfactorboetes beheren 
* Benchmarking en rapportage 
* ISO 50001-certificering